dilluns, 30 de novembre del 2020

Un sector resilient.

 

Aquest mes d’octubre hem celebrat l’acte de lliurament de la quarta edició dels Premis La Confederació, un esdeveniment plenament consolidat que s’ha convertit en referència pel que fa al reconeixement dels projectes promoguts per organitzacions del Tercer Sector Social de Catalunya.

Les iniciatives premiades són el millor reflex del que pretenem: posar llum al què fem, però també al com ho fem. Aquesta és la millor reivindicació del caràcter transformador que reclamem per l’acció social i els serveis d’atenció a les persones del nostre país, superant d’una vegada l’assistencialisme.

Els premis d’aquest any prenen especialment rellevància en el context de pandèmia i de les crisis sanitària, social i econòmica que n’han derivat. El sector social ha demostrat, una cop més, capacitat i expertesa per donar resposta a les necessitats socials emergents, adaptant-se a la nova situació, fent costat, acompanyant i donant suport als col·lectius pels quals treballa.

Hem estat a primera línia de la pandèmia. Des del primer dia.  Al costat del front sanitari hi ha hagut un front social, sovint massa invisibilitzat i en alguns moments menystingut i maltractat, que ha estat i és absolutament essencial per no deixar cap persona enrere. Per això aquest 2020 ha estat més important que mai aquest acte de reconeixement a les milers d’entitats i professionals que de forma incansable han estan al costat de les persones, especialment les més vulnerables.

El Tercer Sector Social és un sector consolidat. Un sector fonamental per la construcció de capital social a Catalunya. Un sector pioner en la lluita pels drets socials de la ciutadania més vulnerable. Un sector sense afany de lucre però generador d’activitat econòmica i d’ocupació. Un sector que forma part de l’Economia Social del país. I un sector resilient i amb gran capacitat de donar resposta a les necessitats socials del territori, en contextos molt difícils.

Malgrat la complexitat del moment, seguirem fent la nostra feina, amb compromís i vocació de servei públic. Que ningú en dubti!