dimecres, 31 de març del 2021

Editorial: Un merescut reconeixement.





La gota perfora la pedra, no per força, sinó per constància.”
Ovidi
 

Aquest any celebrarem la cinquena edició dels Premis La Confederació. En situació de normalitat aquest aniversari convertiria l’esdeveniment en un moment excepcional. Però el fet que coincideixi amb el primer any de pandèmia ens ha portat a fer una convocatòria molt especial.

L’any 2016, quan vam pensar en instaurar uns premis que reconeguessin la tasca del Tercer Sector Social, teníem com objectiu donar visibilitat a aquelles iniciatives de les entitats que demostressin la seva voluntat d’innovació i transformació per oferir respostes i solucions als reptes creixents.

Aquest objectiu, plenament vigent, pren aquest any especial rellevància. Després d’un any excepcional, volem fer uns premis excepcionals. Uns premis que permetin visibilitzar l’esforç que han realitzat totes les entitats del Tercer Sector Social i reconèixer experiències innovadores, creatives i valentes per adaptar-se al nou context.

Pensem que fer-ho així és la millor manera de retre el reconeixement que mereixen a les entitats i professionals del sector que des del primer dia de la pandèmia han estat en primera línia, complint la seva tasca amb responsabilitat i compromís i entomant tots els reptes i desafiaments que la COVID-19 ha plantejat. Un reconeixement que, com no ens hem cansat de denunciar, no sempre ha arribat al sector amb la força i fermesa esperada. Al costat del front sanitari hi ha hagut un front social, sovint massa invisibilitzat i en alguns moments menystingut i maltractat, que ha estat i és absolutament essencial per no deixar cap persona enrere.

El sector social ha demostrat, una cop més, capacitat i expertesa per donar resposta a les necessitats socials emergents, adaptant-se a la nova situació, fent costat, acompanyant i donant suport als col·lectius pels quals treballa. Des de La Confederació aprofitarem la nostra funció de representació i altaveu per fer-nos ressò de les iniciatives més destacades.

Us convidem a participar-hi!