divendres, 31 de juliol del 2020

Editorial: Sou essencials

 





Cinquè butlletí des de l’inici de la crisi provocada per la COVID-19 i darrer d’un curs extraordinàriament complex. Mentre mirem entren totes com fem front als rebrots i fer compatibles vida i economia, les anunciades crisis socials i econòmiques ja estan aquí. I com sovint expliquem, qui més pateix l’impacte de les crisis són el mateixos sempre. Homes, dones, infants, famílies que dia a dia veuen com la seva vida és complica cada cop més. Les necessitats socials i les demandes es van incrementant i cal que com a societat reaccionem i donem una resposta veritablement transformadora.

La nostra organització ha viscut aquest mes de juliol, tal i com veureu al butlletí, amb la mateixa intensitat que els anteriors. Però hi ha hagut dos esdeveniments que volem destacar especialment per la importància que tenen pel conjunt del sector.

Per una banda, conjuntament amb la Taula, hem activat la campanya #SomEssencials a les xarxes per donar visibilitat a la tasca realitzada pel sector durant la pandèmia i fer un reconeixement a les professionals per la feina i la implicació. Però també per continuar reivindicant la necessitat de posar en marxa més polítiques socials, dotant-les econòmicament, així com la de millorar el finançament de les entitats del sector mitjançant l’increment de les tarifes i dels mòduls dels serveis.

I per l’altra, l’Acord per a una Catalunya Social, que aquest mateix matí hem signat al Palau de la Generalitat les entitats representatives del Tercer Sector Social amb el President i el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies. Un acord que representa el compromís de totes les parts per avançar cap a una Catalunya més justa i igualitària i que té com objectiu situar al sector social i als serveis públics d’atenció a les persones en el lloc que mereix com a pilar de l’Estat de Benestar. 

Un cop més, gràcies a totes les persones que formeu part d’aquest Tercer Sector Social compromès, solidari i transformador. I per suposat, a les entitats que permeteu aglutinar i vehicular la seva força i la vocació de servei.

Ens retrobem el mes de setembre. Cuideu-vos i tingueu cura dels que us envolten.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada