dimarts, 29 d’octubre del 2013

No senyora Gomendio, no.

 

Dijous 24 d’octubre. Una part important dels docents espanyols fan vaga per protestar contra la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), impulsada pel ministre Wert i imposada per la majoria absoluta del Partit Popular al Congrés dels Diputats. A Catalunya la protesta és fa també contra les retallades de la Conselleria d’Ensenyament. Milers de catalans omplen els carrers protestant i lluitant per un futur millor per a l’educació del país. Coherent amb la seva habitual actitud de menyspreu cap a la resta de mortals, l’inefable Wert no diu paraula de la vaga convocada contra la seves polítiques. En el seu lloc, el Ministeri distribueix entre els periodistes unes declaracions gravades de la senyora Montserrat Gomendio Kindelan, Secretaria d’Estat d’Educació, en les que qualifica la vaga de fracàs i agraeix als que no s’han afegit a un seguit de lemes demagògics, simplistes i ofensius que no tenen, segons ella, res a veure amb la reforma proposada.

Senyora Gomendio, li confesso que fins el dijous passat no sabia qui era. Em diuen que a part de per l’alt càrrec que ocupa, comença a ser coneguda per la seva relació amb el ministre més enllà de la feina i per acumular una part de la seva important fortuna en paradisos fiscals. Vostè sabrà que fa amb la seva vida. Jo només vull que sàpiga que com a membre de la comunitat educativa, en tant que pare i membre del Consell Escolar de l’escola dels meus fills, no li tolero aquesta falta de respecte. Ni li tolero ni li accepto. Com a Secretaria d’Estat que és, té tot el dret a donar la seva opinió sobre el conflicte i a defensar la postura del seu Ministeri, però no pot despatxar una mobilització com la que es va viure desqualificant amb aquesta falta de respecte la posició de bona part d’aquells a qui se suposa que està servint. Ja n’hi ha prou de tanta prepotència.

Fa uns mesos ja vaig escriure sobre el que pensava que calia fer amb Wert i la seva llei. Senyora Gomendio, els catalans rebutgem la LOMCE per molts motius. És una llei tramitada sense diàleg i ignorant a la comunitat educativa. Que suposa la recentralització de les competències educatives, va contra la igualtat d’oportunitats i implica l’exclusió dels alumnes amb dificultats. I que nega la diversitat lingüística i ataca el model lingüístic que tant ha aportat a la cohesió social i a la convivència a Catalunya. Vostès no dialoguen; vostès imposen. Les seves valoracions de la jornada de protesta en són la darrera mostra. És per això que no acatarem aquesta llei injusta i retrògrada.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada